Чернівецькі митники за допомогою рентгену виявили контрабандні цигарки

Вщент заповнений сигаретами простір між шинами та металевими дисками коліс виявили співробітники Чернівецької митниці ДФС спільно з прикордонниками за допомогою рентгентапарату під час поглибленого огляду в пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет” легкового автомобіля іноземного виробництва марки “Volkswagen”. Про це інформує ГУ ДФС у Чернівецькій області.

52-річний громадянин України, який 25 квітня прямував до Румунії в приватних справах, обрав смугу руху спрощеного контролю “зелений коридор”, та при здійсненні митного контролю митники запідозрили наявність в авто товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню. Відповідно до рішення, прийнятого митним органом, транспортний засіб та громадянин були виведені в “червоний коридор”.

Таким чином, водій автівки вчинив дії, спрямовані на незаконне переміщення товару через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.
За складеним протоколом співробітники митниці вилучили 1330 пачок сигарет вітчизняного виробництва з акцизною маркою України марки “Rothmans” загальною вартістю понад 17 тис.грн. та транспортний засіб 2001 р.в., оцінений у 150 тис.грн. Відповідно до санкцій частини 1 статті 483 МКУ порушник митного законодавства сплатить штраф у розмірі 100% відсотків вартості прихованого товару.

Загалом упродовж вихідних в пунктах пропуску співробітниками митниці за складеними протоколами про порушення митних правил вилучено понад 1 900 пачок сигарет різних марок на суму майже 29 тис.грн.

peredplata