Чернівецькі пауерліфтери здобули бронзу на чемпіонаті Світу з жиму лежачи серед дорослих, юнаків та юніорів

Нещодавно в м. Родбі (Данія) завершився чемпіонат Світу з жиму лежачи серед дорослих, юнаків та юніорів. Українці на цих змаганнях показали хороші результати, здобувши 9 медалей, 5 із котрих – золоті. Відзначився на чемпіонаті і вихованець Чернівецької школи пауерліфтингу, чернівчанин Ростислав Кінещук, котрий тренується під керівництвом тренера Ігоря Ясенецького. Хлопець здобув 5 місце попри те, що це його перші серйозні змагання.
Почесне третє місце у ваговій категорії до 120 кг. здобув Євгеній Васільєв, 1993 року народження. Тренер Євгена – Ізосімов Сергій. Приємно, що спортсмен виступає за м. Чернівці, хоча родом із Криму. Він виконав нормативи майстра спорту середнього класу. Його особистий рекорд на змаганнях – 280 кг. в жимі лежачи.
Відзначилась на чемпіонаті і представниця прекрасної половини людства, а саме Тетяна Білоусова, котра не піддалась на російську пропаганду, та в зв’язку із окупацією Криму переїхала жити до Чернівців, залишаючись патріоткою своєї країни. Тетяна також виступила за наше, а тепер вже і її рідне місто, та виконала нормативи майстра спорту міжнародного класу. Тренером спортсменки є Ірина Ізосімова.
В травні Євгеній та Тетяна планують виступити на чемпіонаті Світу із жиму лежачи в екіпіюванні, які проходитимуть в ЮАР.
Сергій Качмарський, президент федерації пауерліфтингу Чернівецької області розповідає, що тренери цих двох спортсменів, подружжя Ізосімових абсолютно впевнені в тому, що і Євген, і Тетяна здобудуть на змаганнях золото.
Якщо вірити їхнім очікуванням – то спортсмени із чемпіонату Світу, що відбудеться в ЮАР привезуть до Чернівців 2 золотих медалі, чого в історії пауерліфтингу в нашому місті ще не було. Сергій Качмарський висловлює надію на те, що подружжя Ізосімових значно підвищать рівень пауерліфтингу і в самих Чернівцях, адже в них досить великий досвід. Разом вони виховали 26 майстрів спорту, та 9 майстрів спорту міжнародного класу.

peredplata