У фіскальній службі Буковини запроваджено «День відкритого спілкування»

Днями, в Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області у рамках проведення інформаційно – роз’яснювальної кампанії щодо змін до податкового законодавства у 2016 році відбувся «День відкритого спілкування».

Ініціатором даного заходу був в.о. начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Іван Матіос.

Відвідувачів цього разу було небагато, але кількість телефонних дзвінків від преставників бізнесу та громадськості приємно здивувала. Всього цього дня з Іваном Матіосом спілкувалися 17 буковинців.

Ключовим меседжем «Дня відкритого спілкування» була детінізація ринку підакцизних товарів, зокрема пального та створення конкурентного середовища за рахунок запровадження. Системи електронного адміністрування та запровадження нової звітності. Що має забезпечити прозорість адміністрування акцизного податку та збалансованість надходжень до бюджету.

Говорили з підприємництвом теж про шляхи підвищення фінансової спроможності місцевих бюджетів, зниження податкового тиску та спрощення адміністрування податків. Особливо хочеться виокремити тих абонентів котрі стурбовані ситуацією на ринку праці – виплати заробітної плати в «конвертах» або її «детінізація» лише частково.

«Переконаний, що проведення такого двостороннього діалогу вигідно як платникам так і податківцям. Перші – мають можливість отримати фахові консультації і законодавчі роз’яснення. Для нас – це нагода отримати пропозиції та викрити прогалини в роботі відомства, щоб своєчасно їх усунути. Й надалі плануємо проводити такі заходи» – повідомив Іван Матіос.

peredplata