4 травня – останній день подання декларації про майновий стан і доходи

Чернівецька ОДПІ повідомляє, що 4 травня 2016 року завершується кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2015 році.
Нагадаємо, що податковим законодавством установлено строк подання декларацій про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) для громадян та осіб, які проводить незалежну професійну діяльність, – до 1 травня року, що настає за звітним.
Відповідно до п. 49.20 ст. 49 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.
Зауважуємо, що відповідно до статті 67 Кодексу законів про працю, у випадку, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Отже, першим робочим днем у травні є 04.05.2016.
Враховуючи викладене, із врахуванням вимог п. 49.20 ст. 49 ПКУ, останнім днем строку подання податкових декларацій за звітний податковий період 2015 рік для громадян та осіб, які проводить незалежну професійну діяльність, вважається 4 травня 2016 року.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata