На одній з пожеж в Чернівецькій області загинув чоловік

Упродовж вихідних днів в Чернівецькій області виникло 12 пожеж, на одній з яких загинула людина. Трагедія сталася в селі Ржавинці Заставнівського району під час пожежі в житловому будинку, в якому проживав чоловік 1949 року народження. Вранці 2 травня до нього прийшла родичка, яка виявила тіло чоловіка вже без ознак життя. На той час пожежа самоліквідувалася, тому пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликалися. Попередньою причиною виникнення пожежі є необережне поводження з вогнем під час куріння самим загиблим. Тіло чоловіка направлено на судово-медичну експертизу в місто Кіцмань для встановлення причини смерті.
Ще одна пожежа в житловому будинку сталася 3 травня в селі Тарасівці Новоселицького району. Загорання сталося в одній з кімнат будинку. На ліквідацію пожежі були направлені вогнеборці міста Новоселиця та місцева пожежна команда села Костичани. Рятувальники ліквідували пожежу, не допустивши подальшого поширення вогню. Завдяки цьому від знищення було врятовано житловий будинок, в якому виникла пожежа, та розташовану поруч господарську будівлю, на які могла перекинутися пожежа. Полум’ям знищено побутову техніку, речі домашнього вжитку.
В ході ліквідації пожеж, які сталися протягом вихідних днів, пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області врятували від знищення 7 будівель. Всього з початку року на території краю сталося 308 пожеж, на яких загинуло 12 людей. Рятувальники Буковини звертаються до мешканців Чернівецької області: основною причиною виникнення пожеж та загибелі людей на них є людський фактор. Будьте обережні! Дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Це допоможе зберегти ваше життя та здоров’я.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata