Цього року Буковинські платники підтримали армію майже на 32 мільйони гривень

Саме таку суму військового збору за чотири місяці нинішнього року перерахували буковинці до бюджету – інформують у Головному управлінні ДФС Чернівецької області.

Згідно з повідомленням, індикативні показники виконано на 110,1 відсоток. При цьому в порівнянні з аналогічним періодом минулого року «військові» надходження зросли на 7,1 млн. грн.

Загалом, від початку запровадження військового збору (3 серпня 2014 року) платники регіону на реформу Збройних Сил України направили до державної казни майже 150,0 млн. грн.

У відомстві нагадують, платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків; податкові агенти (для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні).

Українці податок на армію платять у розмірі 1,5% від своїх надходжень. Оподатковується заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, виграші в грошову лотерею. Військовий збір також стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри. Оподаткуванню підлягають теж доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг).

peredplata