Аудитори фіскальної служби Буковини зменшили «липову» збитковість на 3,4 мільйони гривень

Впродовж чотирьох місяців цього року до Державного бюджету сплачено понад 56,8 мільйони гривень податку на прибуток, що складає 122,2 відсотки прогнозних завдань, визначених Державною фіскальною службою України. Понад доведені завдання надійшло 10,3 мільйони гривень податку на прибуток – інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.
Декларації з податку на прибуток за 2015 рік подали 2532 платники. Сукупна сума задекларованих обсягів доходів перевищила 13,9 мільярдів гривень, проти 12,6 за 2014 рік.
Примітно, що за підсумками минулого року декларанти краю задекларували податку на прибуток у сумі 65,1 мільйонів гривень, що на 24,7 мільйони гривень більше, ніж за 2014 рік.
У загальній кількості платників податку на прибуток питома вага збиткових підприємств складає 0,1 відсоток, оскільки збиткову діяльність задекларувало 254 підприємства області на загальну суму збитків 834,9 мільйони гривень, серед яких 198 новостворених.
Водночас у фіскальній службі звертають увагу, що порівнянні з останнім звітним періодом, зросла сума задекларованих збитків – майже на 0,5 мільйони гривень.
Такий стан справ зобов’язує аудиторів ретельніше перевіряти та проводити аналіз роботи підприємств, які відображають збитки.
Сьогодні можна стверджувати, що не вся збитковість підтверджується так як під час перевірок випливає «липа». І цьому аргумент підсумки податкових перевірок – у 2015 році зменшено неправомірно задеклароване від’ємне значення об’єкту оподаткування податком на прибуток на 23,6 мільйони гривень, а цього року уже більше як на 3,4 мільйони.

peredplata