Підсумки декларування: 230 задекларованих мільйонів та 25 мільйонерів

Як розповів начальник Чернівецької ОДПІ Микола Загарюк, протягом кампанії декларування чернівчани подали 2878 декларацій про майновий стан і доходи, з них 2236 громадян відзвітували про отримані доходи, а 642 – це претенденти на податкову знижку. Загальна сума задекларованого доходу складає 227,6 млн. грн.
Цього року кількість декларантів збільшилась на 289 містян, а задекларована сума – майже на 47 млн. грн., порівняно з минулим роком.
«Серед чернівецьких декларантів побільшало і мільйонерів. Про доходи, які перевищують 1 млн. грн. повідомили 25 чернівчан, тоді як у 2015-му їх було 19. Загальна сума задекларованого доходу склала 55,4 млн. гривень, а найбільша – 6,0 млн. грн.»,- розповів Микола Васильович.
Декларанти – мільйонери минулого року отримували доходи від заробітної плати, продажу та оренди майна, спадщини, дивідендів. За підсумками кампанії декларування ці заможні громадяни перерахують до казни 6,8 млн. податків, а це понад 35 відсотків від нарахованого.
Кожна кампанія декларування – це своєрідний тест на громадянську свідомість. Така динаміка яскраво демонструє фінансовий патріотизм чернівчан.
«Користуючись нагодою, хочу подякувати чернівчанам за виконання конституційного обов’язку по декларуванню доходів, адже саме зараз нашій державі Україні надзвичайно потрібна підтримка кожного свідомого громадянина»,- підсумував очільник чернівецьких податківців.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata