Буковинським платникам податку на додану вартість відшкодовано 34,7 млн. грн.

Ця сума відшкодована платникам Чернівеччини за чотири місяці нинішнього року – інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.
Грошовими коштами суб\’єктам господарювання відшкодовано 31,8 млн.грн., що склало 93,3 відсотки від загальної суми відшкодування. В рахунок майбутніх платежів 2,3 млн.грн., або 6,7 відсотки.

Майже на 3,0 млн.грн. більше, відшкодовано податку на додану вартість, порівняно з відповідним періодом минулого року, в автоматичному режимі. Ця сума склала 9,3 млн.грн., відшкодування в автоматичному режимі отримали 39 підприємств, а це 76,5 відсотків, до кількості заявників бюджетного відшкодування на розрахункові рахунки.

По двох суб\’єктах господарювання, якими було задекларовано відшкодування на розрахункові рахунки, упереджено неправомірного відшкодування податку на 0,3 млн.грн.

В Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області нагадують, що реєстри заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість оприлюднюються на офіційному порталі ДФС України з урахуванням автоматизованої перевірки та новоприйнятих заяв Реєстри заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ.

Платник податку самостійно у заяві зазначає про відповідність критеріям, визначеним пунктом 200.19 статті 200 Кодексу (Реєстр 1), чи невідповідність критеріям (Реєстр 2) (пункт 200.7 статті 200 Кодексу).

З даною інформацією можна ознайомитися у розділі «Діяльність» / «Відшкодування ПДВ» за посиланням: http://sfs.gov.ua/diyalnist-/vidshkoduvannya-pdchv/reestri-vidshkoduvannya-pdv/

peredplata