За чотири місяці на Чернівецькій митниці оформлено 182,7 тис.тон вантажу

За повідомленням Чернівецької митниці ДФС, за січень-квітень нинішнього року оформлено 16,2 тис. митних декларацій та пропущено вантажів на суму понад 157,4 млн. дол. США. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, загальний товарообіг з експортно-імпортних операцій зріс на 34,7 відсотки, або на 40,5 млн. дол. США.

В цілому, з початку року в зоні діяльності митниці імпортовано товарів на суму 101,2 млн. дол. США загальною вагою 75,1 тис. тон. За чотири місяці минулого року ця сума складала 66,3 млн. дол. США.

Експортовано товарів на 56,2 млн. дол. США, загальна вага становила 107,6 тис.тон. За аналогічний період минулого року сума експортних операцій складала 50,7 млн. дол. США.

Найбільшими країнами – експортерами товарів з Буковини були Румунія та Польша. Головними постачальниками імпортної продукції в регіон залишилися Туреччина та Німеччина.

Торговельними партнерами вітчизняних учасників ЗЕД у зовнішньоторговельній діяльності були підприємства з 71 країни світу.

Зовнішньоторговельні операції з початку року здійснювали 594 суб’єкти господарювання, це на 23,2 відсотки більше ніж у січні-квітні минулого року. За січень-квітень 2015 року фактично проводили зовнішньоторговельні операції 482 особи.

peredplata