День вишиванки у Чернівцях (програма заходів)

19 травня у Чернівцях відбудеться чимало яскравих заходів. Розпочнеться день о 9.30 акцією «Народжені у вишиванках», що відбудеться у міському пологовому будинку №2.

Заходи до дня вишиванки 19 травня

10.00 – 20.00 – Виставка-продаж хлібобулочних та кондитерських виробів, прикрашених національною та вишиванковою символікою «Солодка вишиванка» (Центральна площа).
11.00 – Святкування на факультеті історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Закладання капсули з вишиванкою, з якої зародилося свято, та послання від засновників для майбутніх поколінь (вулиця Кафедральна, 2, другий поверх).
12.00 – Відкриття виставки «Вишивані і рукотворні дивотвори Буковини». Мистецький дворик Чернівецької міської ради.
12.00 – Відкриття виставки «Обереги» студії дизайну костюма \”ШедЕврика\” ЧКДЕ. Промо-колекції сучасного одягу з орнаментами Г.О. Гараса (Центральна бібліотека).
13.00 – Святковий танцювальний флеш-моб в центральному корпусі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
14.00 – Флеш-моб «Жива сварга» (гімназія №5, вул. Д. Загула, 8).
15.00 – Козацькі студентські забави на Соборній площі.
16.00 – Переберія. Святкова хода з музиками від Соборної площі до «Панської гуральні» по вулиці О. Кобилянської. Одягання Статуї Європи у вишиванку. Захід присвячено Всесвітньому дню вишиванки та Дню Європи.
19.00 – Презентація інфографіки «День вишиванки в світі». Чернівецька обласна наукова бібліотека (вул. О.Кобилянської, 47).
19.00 – Показ першого повнометражного документального фільму про вишиті сорочки «Спадок нації» (Мармурова зала Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича)

Протягом дня – акція «Друге життя вишиванки». Збір дитячих вишиванок для дітей із малозабезпечених родин. Мистецький дворик «Санти», мистецька вітальня «Санти», виставкова зала «Санти» (3-й поверх) – м.Чернівці, вул. Кохановського, 8.

peredplata