За зґвалтування буковинець проведе 11 років у в`язниці

Прокуратура виграла апеляцію. Зловмисник, який зґвалтував 64-річну буковинку,проведе у місцях позбавлення волі 11 років
Апеляційний суд Чернівецької області підтримав позицію прокуратури та засудив до 11 років позбавлення волі 19-річного мешканця с. Сербичани Сокирянського району Чернівецькоїобласті, який 13.12.2015 перебуваючи в стані алкогольного сп\’яніння, застосовуючифізичну силу, вступив у статеві зносини неприродним способом з 64-річною односельчанкою. Від тяжких тілесних ушкоджень жінка померла.
Нагадаємо, що здійснюючи процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні, яке розглядалось в Сокирянському районному суді Чернівецької області, Кельменецька місцева прокуратура вимагала визнати винним обвинуваченого за ч. 3 ст. 153 КК України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, що спричинило особливо тяжкі наслідки) та призначитипокарання у виді 11 років позбавлення волі.
Суд підтримав правову кваліфікацію даного злочину, проте при призначенні покарання застосував ст. 69 КК України (призначення більш м\’якого покарання) та засудив зловмисника до 8 років позбавлення волі.
З даним рішенням державний обвинувач не погодився та відстояв свою позицію в апеляційній інстанції. Тепер за скоєне буковинець проведе у місцях позбавленняволі 11 років.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata