В Новодністровську чорнобильці вимагають від влади коштів

В Новодністровську чорнобильці вимагають від влади коштівВ Новодністровську керівниця міської громадської організації \”Союз Чорнобиль\” Раїса Сплавник вже кілька годин перебуває в кабінеті у секретаря Новодністровської міської ради Василя Лутчака і вимагає, аби міська рада з бюджету виділила громадській організації 15 тисяч гривень. Ці кошти мають піти на лікування, поховання, матеріальну допомогу та подарунки дітям чорнобильців міста.

Пані Раїса переконана, що тих 5 100 грн., які закладені нині у бюджеті міста на ГО \”Союз Чорнобиль\” в 2012 році, вистачить хіба на кілька місяців, адже тільки на подарунки дітям чорнобильців треба як мінімум тисячу гривень. А тому не вийде з кабінету чиновника, поки той не підпише громадській організації 15 тисяч гривень, за які пані Раїса клопотала. Вона запевняє, що на засідання комісії її не пустили. Так само як і виступити на сесії перед голосуванням бюджету. А її організація опікується 280 чорнобильцями Новодністровська.

\”Ми прийняли максимально збалансований бюджет міста, – розповідає секретар міської ради Василь Лутчак. – На фінансування громадських організацій закладено всього 30 тисмяч гривень\”. Тому дати одній 15 тисяч, значить забрати у інших. Є ще варіант – це збільшення надходжень до бюджету. Тому, якщо будуть якісь додаткові надходження, то на наступні квартали є ймовірність розгляду клопотання про збільшення фінансування. Але, запевняє пан Василь, він фізично не може записати 15 тисяч гривень ГО \”Союз Чорнобиль\”, адже це має бути рішення сесії. Окрім того раніше організація з бюджету отримувала 1700 грн.

Чим закінчиться конфлікт між чорнобильцями і міською радою ми повідомимо читачів.

peredplata