Аудитори фіскальної служби Буковини додатково поповнили бюджет майже на 8 мільйонів гривень

Така сума податків і фінансових санкцій, згідно інформації підрозділів аудиту Головного управління ДФС у Чернівецькій області, надійшла до бюджету за актами перевірок впродовж чотирьох місяців цього року.

Ще, під час перевірок контролери зменшили від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 3,4 мільйони гривень та залишок від\’ємного значення, який після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту наступного податкового періоду на суму 4,1 мільйони гривень.

У регіональному фіскальному відомстві роблять акцент, серед пріоритетів й і надалі залишається зменшення кількості позапланових перевірок, недопущення безпідставного направлення запитів про надання пояснень та їх документальних підтверджень на адресу платників податків та проведення без достатніх підстав позапланових документальних перевірок.

За словами заступника начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Наталії Чернівчан, сьогодні, аудитори зосереджують свої зусилля на поглибленому відпрацювання ризиків несплати податків, за якими платники податків відбиралися до перевірки. Установлена чітка система контролю за ходом перевірок на всіх етапах та визначення її ефективності.

«Як наслідок, за результатами проведених контрольно – перевірочних заходів у січні-квітні 2016 року узгоджено з платниками податків майже 70 відсотків донарахованих сум, які в повному обсязі надійшли до бюджету» – підсумовує Наталія Чернівчан.

peredplata