В селі Ржавинці Заставнівського району розпочала роботу новостворена місцева пожежна охорона

Для забезпечення надійного протипожежного захисту мешканців краю Управління ДСНС України у Чернівецькій області спільно з місцевими органами влади здійснюють активну роботу щодо створення місцевих пожежних команд у населених пунктах краю. Так, одним із результатів даної роботи став сьогоднішній святковий захід у селі Ржавинці Заставнівського району. 17 травня свою роботу тут розпочала новостворена місцева пожежна охорона. Вона буде охороняти від вогню п’ять сіл Заставнівського району: Ржавинці, Баламутівка, Боянчук, Добринівці та Горошівці. В даній місцевій пожежній охороні працюватимуть 4 чоловіки, на озброєнні у яких є один пожежний автомобіль.
На урочисте відкриття місцевої пожежної охорони завітали голова Заставнівської районної державної адміністрації Юрій Кітар, заступник начальника Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Андрій Мамавко та громада села Ржавинці. У своєму виступі Юрій Кітар побажав новоствореному колективу успіхів у професійній діяльності та якомога менша тривожних викликів і вручив працівникам МПО комплекти бойової форми. В свою чергу, Андрій Мамавко від імені буковинських рятувальників також привітав всіх присутніх зі святом, а також передав працівникам пожежної команди комплекти форми, в якому місцеві пожежники нестимуть чергування.
«На сьогодні у Чернівецькій області функціонує вже 94 місцеві пожежні команди, що значно покращує захист мешканців області від вогню. Їхнє функціонування є дуже важливим, адже вони часто залучаються до ліквідації пожеж разом з пожежно-рятувальними підрозділами Управління ДСНС. З 334 пожеж, які сталися з початку року в області, 117 були ліквідовані із залученням місцевих пожежних команд. Робота зі створення місцевих пожежних команд обов’язково продовжуватиметься і надалі», – зазначив Андрій Мамавко.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata