Тютюнові вироби, приховані в середині паливного бака, виявлено службовою собакою Чернівецької митниці

Вчора надвечір кінологічною командою Чернівецької митниці ДФС спільно з представниками прикордонного загону в пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет” попереджено спробу незаконного переміщення через митний кордон України тютюнових виробів.
Водій автівки “Volkswagen Golf”, який прямував до Румунії в приватних справах, приховав від митного контролю 250 пачок сигарет марки “Ashima” в середині паливного бака: у 41-ому герметично склеєному пакеті по 6 пачок в кожному, та у одному пакеті – 4 пачки. Але такі хитрощі не допомогли спритнику реалізувати його наміри – сховок було оперативно виявлено спільною оглядовою групою за допомогою службової собаки “Іда”, яка минулого року пройшла спеціальну підготовку з попередження незаконного переміщення тютюнових виробів у одному з кінологічних центрів Республіки Чехія.
Зазначені дії 42-річного буковинця мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.
За складеним протоколом про ПМП співробітниками митниці вилучено тютюнові вироби та транспортний засіб з іноземною реєстрацією 1999 р.в. на загальну суму понад 43 тис. грн.

peredplata