Чернівецькі рятувальники взяли участь у проведенні Дня цивільного захисту в школі

Чернівецькі рятувальники взяли участь у проведенні Дня цивільного захисту в школі

З метою навчання дітей правилам безпеки та діям у надзвичайних ситуаціях, працівники Чернівецького міського відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області взяли участь у проведенні Дня цивільного захисту в Чернівецькій загальноосвітній школі № 13. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

На початку зустрічі була проведена навчальна евакуація з приміщення школи для її учнів та вчителів, щоб вони знали як діяти у разі такої необхідності. В ході даного заходу рятувальники зазначили, що в таких випадках вкрай важливо зберігати спокій і не панікувати. Це дасть змогу краще та ефективніше скоординувати власні дії.

Коли ж всі люди вийшли на вулицю, там було організовано проведення роз’яснювальної роботи та показ пожежно-рятувальної техніки. Зокрема, рятувальники розповіли школярам про пожежі та інші надзвичайні події та ситуації, які трапилися з початку року у Чернівцях. Фахівці Управління ДСНС детально розказали про порядок дій у разі пожежі, виявлення вибухонебезпечних предметів та в інших надзвичайних подіях. Продовжився захід ознайомленням учнів та вчителів з пожежним автомобілем та демонстрацією пожежно-рятувального обладнання, за допомогою якого виконуються завдання за призначенням. Учні мали змогу приміряти на себе костюм рятувальників та самотужки пліч-о-пліч зі справжніми рятувальниками спробувати ліквідувати умовну пожежу.

peredplata