Ринок транспортних послуг у січні–квітні 2016 року у Чернівецькій області

У січні–квітні п.р. автомобільним транспортом області перевезено (з урахуванням перевезень фізичними особами-підприємцями) 369,1 тис.т вантажів, виконано вантажооборот у обсязі 203,2 млн.ткм. У порівнянні з січнем–квітнем 2015р. обсяг перевезених вантажів зменшився на 15,7%, вантажооборот – на 26,8%.

Найбільш істотне зменшення обсягів перевезення вантажів у порівнянні з січнем–квітнем 2015р. відбулось у автоперевізників Кіцманського та Путильського районів. Водночас, збільшення цього показника зафіксовано в автоперевізників Вижницького району. Зменшення обсягу вантажообороту зафіксовано в усіх районах області, найістотніше – у Путильському та Кельменецькому.

Пасажирським автотранспортом області було перевезено (з урахуванням перевезень фізичними особами-підприємцями) 9,0 млн. пасажирів, виконано пасажирооборот у обсязі 174,3 млн.пас.км. У порівнянні з січнем–квітнем 2015р. обсяги пасажирських перевезень автомобільним транспортом зменшилися на 32,6%, а пасажирооборот – у 2,8 раза.

Зменшення кількості перевезених пасажирів порівняно з січнем–квітнем 2015р. відбулось у автоперевізників усіх районів, найвагоміше – Путильського, Новоселицького та Кельменецького. Обсяг пасажирообороту найбільше зменшився в Путильському районі.

Начальник Головного управління Т.Г.Сарчинська

peredplata