ПОРЯДОК ВИЗНАЧЕННЯ ЗАРОБІТКУ ДЛЯ ОБЧИСЛЕННЯ ПЕНСІЇ

Верховна Рада України ухвалила Закон \”Про внесення змін до статті 40 Закону України \”Про загальнообов\’язкове державне пенсійне страхування\” щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії\”

Законодавчим актом встановлено \”для обчислення пенсії враховувати заробітну плату (дохід) за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв\”.

Законом у цьому зв’язку викладено абзац перший частини першої статті 40 Закону України \”Про загальнообов\’язкове державне пенсійне страхування\”.
Законом також доповнено Розділ \”Прикінцеві положення\” пунктом 2 такого змісту: \”положення цього Закону поширюються на осіб, яким пенсії призначені і перераховані в період з 1 січня 2016 року до дня набрання чинності цим Законом\”.

Людмила ПИЛИПІВ,
Провідний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи
та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів,
правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції

peredplata