На Буковині демонтували останній пам’ятник Леніну

На Буковині демонтували останній пам’ятник ЛенінуУ селі Білівці Хотинського району Чернівецької області демонтували останній в області пам’ятник Леніну. Про це повідомляє molbuk.ua.

«До мене дзвонили мало не зі всієї України, тиснули з району і я його зняла, – розповіла сільський голова Білівців Зінаїда Чуравіна. – І що від того змінилося? Заможніше стане жити? Краще би подивилися, яка дорога веде до села – можна собі бебехи повідбивати».

За словами голови, на пам’ятник у селі давно ніхто жодної уваги не звертав. Стояв монумент спиною до каплички у соснах – дерева повиростали і прикрили його гілками.

«У селі позалишалися переважно діди і бабусі, молодь тікає до кращого життя, – скаржиться З. Чуравіна. – Людей хвилює, як вижити на мізерні пенсі, де знайти роботу, вчасно оформити субсидії. А пам’ятник нікому не заважав і без нього нічого не зміниться. А Порошенко і депутати, коли приймали закон, краще би подбали про кошти на зняття пам’ятників. Бо ставила його колись держава нам безкоштовно, а тепер знімати довелося за свої гроші». Читайте більше тут:

peredplata