Перевізники Чернівців виставляють ультиматум Каспруку

Автоперевізники Чернівців уже довгий час вимагають від влади дозволити їм підвищити ціну на квиток до 4 гривень, і не перевозити пільговиків. Влада тримає удар.
Перевізники пригрозили: якщо до 31 травня влада не піде на поступки їм, то буде СТРАЙК.
Каспрук відповів коротко, сильно і страшно:
– Хто зупинить транспорт у Чернівцях – ТЕРОРИСТ!!!
Влада готова дозволити 4-гривневу ціну поїзду у маршрутних бусах. Але вона виставляє свої вимоги: аби були встановлені прилади відеофіксації виходу на маршрут і наповненість. Якщо наповненість маршруток менше 50 відсотків – маршрут закривається і з нього знімають перевізника.
Також у місті має бути 13 соціальних маршрутів у віддаленні вулиці, на дачі і т.п. Їх передадуть комунальному підприємству, яке буде створене при тролейбусному управлінні. Таким чином нівелюється шантаж перевізників і влади міста. Тоді можна буде говорити про безкоштовне перевезення пільгових категорій чернівчан. А їх тепер пільговиків у місті – 70 000.
– Страйки на транспорті заборонені, – сказав Олексій Каспрук. – шантаж щодо зупинки транспорту 31 травня – це монопольна змова. Бо не може зникнути пальне з усіх маршруток одночасно. Тим паче, що перевізники бідкаються, ніби нічим платити за пальне.
Далі міський голова навів приклади, коли навіть у цих умовах окремі перевізники отримували прибутки на маршрутах. Вони вчасно заправляли авта, платили зарплати і п. д.
Також міський голова попередив про незначне подорожчання ціни проїзду на електротранспорт. Адже вона не змінювалася уже довгий період. За цей час тричі піднімалися тарифи на електроенергію.
– Аби нас не могли шантажувати, будемо розвивати у місті електротранспорт і зміцнювати комунальне автопідприємство.
Що на це скажуть перевізники? Час покаже 31 травня.
Вл.інф.
Р.S. Нам стало відомо, що влада надала дозвіл на підвищення ціни проїзду у маршрутних бусах до 4 грн.

peredplata