інологи Чернівецької митниці продемонстрували дітям таланти службових собак

Днями кінологічні команди Чернівецької митниці ДФС провели ряд показових виступів в низці навчально-виховних закладів Глибоцького, Новоселицького та Кіцманського районів області. Вказані зустрічі відбулися в рамках заходів, приурочених до відзначення в Україні 1 червня Міжнародного Дня захисту дітей.

Школярі Глибоцької, Черепковецької, Мамалигівської загальноосвітніх шкіл, а також Білянської школи-сад, серед яких – діти різних вікових категорій, отримали чудову нагоду ближче познайомитись з роботою митників та майстерністю їхніх чотирилапих помічників.

Під час виступів кінологи продемонстрували найбільш наглядні елементи роботи своїх незамінних помічників – бельгійської та німецьких вівчарок, які залучаються до огляду транспортних засобів, потягів, вантажів та ручної поклажі на наявність заборонених до переміщення через митний кордон України та прихованих від митного контролю наркотичних засобів й тютюнових виробів.

Цікавою для слухачів виявилась розповідь співробітників відділу кінологічного забезпечення митниці про виявлені вівчарками сигарети й наркотики, приховані у важкодоступних для огляду місцях, а також про те, що їхні чотирилапі вихованці для удосконалення навичок періодично у складі кінологічних команд проходять спеціальні курси підготовки.

Ніякими словами неможливо змалювати той живий блиск в очах дітей від отриманих ними вражень та передати атмосферу захоплення й радості від безпосереднього спілкування з чотирилапими друзями. Хтозна, можливо ця зустріч, закарбувавшись у пам’яті приємним спогадом, стане для когось з цих дітей вирішальною при майбутньому виборі професії.

peredplata