Буковинка перемогла у Всеукраїнському конкурсі малюнка серед дітей з цукровим діабетом

Вчора відбулася урочиста церемонія нагородження переможців Сьомого Всеукраїнського конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом. Ініціатива проводиться в рамках довгострокової програми компанії Санофі «Діабет. Допоможемо разом» під егідою Асоціації дитячих ендокринологів України, щоб підтримати маленьких пацієнтів з діабетом та їхні родини і зменшити психологічний тиск, викликаний хворобою.

Цього року однією із переможців стала учасниця з Буковини – Ропчан Надія.

Буковинка перемогла у Всеукраїнському конкурсі малюнка серед дітей з цукровим діабетом

Під час заходу організатори проекту презентували «Інсталяцію про здоров’я. Від дітей з діабетом до світу дорослих», створену на основі малюнків, надісланих на Конкурс. Часто роботи учасників відображають знання дітей про здоров’я та необхідність постійної самодисципліни. Саме через дитячі, але по-дорослому мудрі малюнки, інсталяція закликає усіх звернути увагу на шляхи профілактики діабету – правильне харчування, регулярну фізична активність та постійний контроль свого стану. «Інсталяція про здоров’я» була подарована парку імені Т. Шевченка, аби спонукати кожного перехожого приділяти більше уваги турботі про власне здоров’я.

На урочистій церемонії, яка пройшла в парку імені Тараса Шевченка, було оголошено імена переможців, яких обрали члени журі Конкурсу: Гієм Граньє, Директор Санофі в Україні, Наталія Зелінська, головний дитячий ендокринолог МОЗ України і Голова Асоціації дитячих ендокринологів України, та Павло Шилько, Генеральний продюсер премії «YUNA»:

• Номінація «Мої улюбленці»:
– Алєксєєва Аліса (м. Полтава)
– Землякова Марина (м. Сміла, Черкаська обл.)

• Номінація «Мій край»:
– Кочина Діана (м. Хмельницький)
– Чурута Вадим (м. Золотоноша, Черкаська обл.)

• Номінація «Мої фантазії»:
– Алєксєєнков Андрій (м. Харків)
– Нагуляк Юлія (м. Вінниця)
– Ропчан Надія (с. Молодія, Чернівецька область)

• Номінація «Моє майбутнє»:
– Деревинський Матвій (с. Трипілля, Київська обл.)
– Бережницька Софія (с. Кулинка, Івано-Франківська обл.)

• Номінація «Моя сім’я»:
– Вороніна Поліна (м. Кривий Ріг)
– Миргород Ірина (м. Одеса)

• Номінація «Мої друзі»:
– Крекова Олена (м. Слов’янськ, Донецька обл.)

Традиційно ще одного переможця обрали користувачі соціальної мережі Facebook шляхом голосування на офіційній сторінці Конкурсу: https://www.facebook.com/DopomozhemoRazom, де було опубліковано роботи всіх учасників. Ця сторінка – не лише платформа для перегляду малюнків, поданих на Конкурс, але й ресурс для підвищення рівня обізнаності про цукровий діабет та його успішний контроль, який дає дітям та їхнім батькам поради щодо того, як ефективніше адаптуватися до життя із цим захворюванням. Цього разу користувачі віддали найбільшу кількість голосів і визнали талант Ірини Стьопіної, яка завершила список цьогорічних переможців.

Переможці Конкурсу отримають можливість пройти курс оздоровлення в спеціалізованому санаторії «Березовий гай» в Миргороді за сприяння Асоціації дитячих ендокринологів України.

Діти з діабетом краще за будь-кого розуміють необхідність дбати про своє здоров’я, адже щодня вони зустрічаються з викликами хвороби, які вимагають суворої дисципліни в харчуванні, регулярних фізичних навантажень і самоконтролю. Маючи такий вагомий досвід, дітям з діабетом є з чим звернутися до дорослих. «Інсталяція про здоров’я. Від дітей з діабетом до світу дорослих», створена в рамках Конкурсу малюнка, розповідає саме про ведення здорового способу життя, що допомагає попередити діабет. Вона складається з двох кубів, на гранях яких проілюстровані шляхи профілактики діабету: здорове харчування, фізична активність, регулярні огляди лікаря і контроль рівня цукру в крові. Конструкція, встановлена в парку імені Тараса Шевченка в Києві, спонукає людей зупинитися, долучитися до розмальовування та замислитися над важливістю профілактики діабету. «Інсталяція про здоров’я» була створена за участі видавництва «Glowberry books», разом з яким вдалося об’єднати роботи, подані на Конкурс, в тематичні ілюстрації і залучити переможців та гостей парку до їх розмальовування.

Учасники Конкурсу звертаються зі своїми важливими повідомленнями до дорослих вже вдруге. У 2015 році було створено мультфільм «Історія про мрію. Від дітей з діабетом до світу дорослих», в якому анімовані герої дитячих малюнків закликали людей, схильних до розвитку діабету 2 типу, дбати про своє здоров’я.

Відео можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=fayymNSRxo4

peredplata