В Чернівецькій області протягом вихідних виникло 6 пожеж, на одній з яких рятувальники врятували чоловіка, ще 15 осіб були евакуйовані

Впродовж вихідних днів у Чернівецькій області сталося 6 пожеж, на одній з яких рятувальники врятували чоловіка – інформує прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

4 червня о 11:53 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на другому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку у Чернівцях на вул. Хотинській. За попередньою інформацією, на кухні квартири сталося коротке замкнення телевізора, що спричинило його загорання, після чого вогонь перекинувся на меблі. Домовласник, чоловік 1938 року народження, хотів ліквідувати пожежу та накрив телевізор покривалом, однак при цьому він отримав опіки рук. Сусіди помітили пожежу і зателефонували за номером 101. Вже за 6 хвилин після виклику на місці події працював черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 3 обласного центру. Вогнеборці вивели домовласника на вулицю та передали його працівникам швидкої медичної допомоги для огляду. Також через задимлення існувала загроза мешканцям сусідніх квартир, тому рятувальники евакуювали їх на вулицю. Всього у безпечне місце були евакуйовані 15 осіб. Одночасно із наданням допомоги людям, рятувальники проводили роботи з ліквідації пожежі. Вогнеборці локалізували пожежу, не допустивши подальшого поширення полум’я. В подальшому пожежа була ліквідована. Вогнем знищено побутову техніку, пошкоджено меблі. Рятувальники зберегли від знищення квартиру, в якій виникла пожежа.

Того ж дня у смт Лужани Кіцманського району горіли 2 гаражі. Дерев’яні конструкцій стін та перекриття споруд сприяли швидкому поширенню вогню, тому вогонь швидко поширився по гаражах. Загальна площа пожежі склала 80 кв.м.. Також існувала загроза перекидання вогню на розташовані поруч гаражі. Вогнеборці міста Кіцмань та місцева пожежна команда села Лужани, які були направлені на місце події, локалізували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття. В подальшому пожежа була ліквідована. Вогнем знищено покрівлю та перекриття обох гаражів, в яких виникла пожежа. Рятувальники зберегли від знищення розташовані поруч 6 гаражів та 2 легкові автомобілі.

Всього в ході ліквідації пожеж, які сталися на території краю за останні вихідні, пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області врятували від знищення 9 будівель та 2 легкові автомобілі. Загиблих на пожежах немає.

peredplata