Буковинські платники сплатили майже 20,9 млн. грн. «лісової ренти»

Позитивну динаміку надходжень до Зведеного бюджету рентної плати за використання лісових ресурсів за п’ять місяців 2016 року відзначають фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

Відтак, лісогосподарські підприємства області та тимчасові лісокористувачі сплатили в місцевий бюджет понад 12,8 млн. грн., у минулому році за такий же період 9,2 млн. грн. До державного бюджету надходження порівняно з минулорічним періодом збільшились удвічі – інформують у відомстві.

Зокрема, на сьогодні в сфері лісівництва свою виробничу діяльність на законних підставах лісокористування проводять 26 буковинських суб’єктів господарювання. Найбільші бюджетоутворюючі підприємства цієї галузі це ДП «Берегометське ЛМГ», ДП «Путильський лісгосп» та ДП «Чернівецький держлісгосп».

Податківці підкреслюють, збільшення надходжень від лісової галузі – результат співпраці з Чернівецьким обласним Управлінням лісового та мисливського господарства та агролісогосподарським об‘єднанням «Чернівціагроліс», а також, усвідомлення платниками необхідності сплати податків своєчасно й в повному обсязі.

peredplata