Половина надходжень місцевого бюджету – з легальних зарплат

Половина надходжень місцевого бюджету – з легальних зарплат
Упродовж п’яти місяців цього року від чернівецьких платників місцевий бюджет отримав 400,5 млн. грн. Приріст надходжень до місцевого бюджету в порівнянні з аналогічним періодом минулого року становить 150,0 млн гривень.
Більше половини податкових надходжень місцевої казни складає податок на доходи фізичних осіб. Цьогоріч чернівчани, які отримують легальні доходи, сплатили до місцевого бюджету 209,6 млн. грн., що на 75,3 млн. грн., або на 36 відсотків більше минулорічних показників.
Чернівецька ОДПІ нагадує, що з метою зменшення податкового навантаження на фонд оплати праці найманих працівників цього року майже вдвічі знижено єдиний внесок, який нараховується на заробітну платню (з 41% – до 22%), що суттєво змінює фінансовий стан підприємств, та має позитивно впливати на матеріальне забезпечення працівників.
Закликаємо усіх роботодавців виявити соціально відповідальне ставлення до працівників, направивши вивільнені кошти на підвищення зарплат. Адже гідна заробітна плата – це запорука спокійного та благополучного життя як для роботодавців, так і для працівників. Кожен чернівчанин, який отримує легальні доходи, долучається до розбудови нашого міста й усієї держави.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata