Чернівчани пропонують заборонити тютюнопаління в парках і скверах міста

Чернівчани пропонують заборонити тютюнопаління в парках і скверах містаНа сайті міської ради з\’явилась петиція \”Про заборону тютюнопаління в парках і скверах міста Чернівці\”, у якій пропонується заборонити тютюнопаління в скверах та парках міста та запровадити відповідні матеріальні стягнення за порушення даного зобов\’язання.

З метою захисту інтересів жителів міста Чернівці, враховуючи скарги мещканців міста та з огляду на нагальну потребу уберегти чернівчан від пасивного куріння пропонуємо заборонити тютюнопаління в скверах та парках міста та запровадити відповідні матеріальні стягнення за порушення даного зобов\’язання.

Контроль за виконанням та вживання дієвих заходів в разі порушення пропонуємо покласти на уповноважених працівників Чернівецького відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області. На нашу думку, парки і сквери – місця для відпочинку, духовного і фізичного оздоровлення, занять спортом і дозвіллям, а не території, які можна забруднювати тютюновим димом. Пропонуємо облаштувати місця для паління поза межами паркових зон, щоб уникнути конфлікту інтересів громадян, які ведуть здоровий спосіб життя та курців.

Матеріальні стягнення за порушення встановлених зобов\’язань інвестувати для благоустрою парків і скверів міста.

Автор: ГО "Твоя ініціатива"

Дата початку збору підписів: 13 червня 2016 р.

До кінця збору підписів залишилось: 28 днів

Станом на 15 червня петицію підписали 88 осіб з 250 необхідних.
Підтримати петицію можна тут

peredplata