Через службову недбалість майстра лісу державі завдано збитків на суму понад 330 тис. грн.

Прокуратура Чернівецької області завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою одного з майстрів лісу НПП «Вижницький» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість) – інформує прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Встановлено, що 19 травня 2014 року обвинуваченого, відповідно до наказу директора НПП «Вижницький», було призначено майстром охорони природи. Як службовій особі правоохоронного органу, яка наділена організаційно-розпорядчими повноваженнями, йому було ввірено під охорону 286 га лісу в смт. Берегомет Вижницького району Чернівецької області.

З дня призначення на вказану посаду до 18 квітня 2015 року, охоронець природи не виконував на належному рівні свої службові обов’язки, не здійснював відповідні обстеження ввіреного йому під охорону лісу та допустив незаконну порубку 56 дерев, завдавши таким чином істотної шкоди державним інтересам на загальну суму понад 330 тис. грн.

peredplata