Міні-музей відкрився у приміщенні чернівецького пенсійного фонду

«Тепер це наша історія…»
Саме таку назву має міні-музей, що недавно відкрився в приміщенні Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

Міні-музей відкрився у приміщенні чернівецького пенсійного фонду

– Без історії немає майбутнього, і музей – це наш досвід і наша шана тим людям, які стояли біля витоків становлення Фонду, і роботі яких ми сьогодні завдячуємо. Експозиція створена для проведення просвітницької роботи щодо історії розвитку пенсійної справи, діяльності органів Пенсійного фонду, виховання пенсійної культури, – зауважив на відкритті начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів.

До збору експонатів долучилися працівники Головного та підпорядкованих управлінь Фонду в області. Експозиція насичена фотографіями, вирізками і публікаціями з газет різних років, оригіналами особистих документів громадян попередніх десятиліть. Знайшли своє місце на виставкових полицях не тільки найперша комп’ютерна техніка, але й рахувальні та обчислювальні прилади, які були задіяні в роботі органів Фонду. Найстаріший експонат музею – довідка про призначення допомоги дітям у зв’язку з втратою годувальника – датується 1926 роком.

Особливий інтерес викликає стенд «Завжди на часі – перехід на нові стандарти обслуговування громадян». Тут розміщенні фотографії, що ілюструють спільну роботу буковинських пенсійників з соціальними партнерами щодо захисту прав та інтересів пенсіонерів, а також активною молоддю, яка допомагає людям похилого віку користуватися дистанційними послугами обслуговування громадян, зокрема – Скайп-зв’язком.

Буковинські пенсійники впевнені, що для молодих фахівців, які нещодавно прийшли на державну службу, відвідини міні-музею просто необхідні, адже треба знати минуле професії, якій збираєшся присвятити життя. Працівники Фонду області запевнили, що збір матеріалів для поповнення виставкового матеріалу постійно триватиме – інформує прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

peredplata