На Буковині розпочався місячник добровільної здачі зброї

На сьогоднішній день більше 500 громадян, які проживають на території Садгірського району м.Чернівці, мають в особистій власності мисливську вогнепальну зброю та спеціальні засоби. Слід зауважити, що власники зброї не завжди дотримуються встановлених правил зберігання та використання вогнепальної зброї i боєприпасів до неї.

На Буковині розпочався місячник добровільної здачі зброї

Про це свідчать такі дані: поточного року за порушення порядку придбання, зберігання, перевезення та використання вогнепальної зброї до кримінальної відповідальності притягнуто 2 громадян да 10 до адміністративної відповідальності. Це непокоїть правоохоронні органи тому, що безвідповідальне ставлення до встановлених правил придбання, зберігання та використання вогнепальної зброї, може призвести i до трагічного наслідку.

Особливу увагу хочу звернути на те, що незважаючи на роз’яснювальну роботу, яку проводить Національна поліція України, багато громадян зберігають зброю без передбаченого законом дозволу.

Зазначу, що згідно ст. 263 Кримінального кодексу України – носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збування вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. Добровільна здача громадянами в територіальні підрозділи поліції вогнепальної, холодної зброї i бойових припасів до неї звільняє їх від такої відповідальності.

У зв\’язку з цим, Садгірське відділення поліції ЧВ ГУНП в Чернівецькій області повідомляє жителів краю, що з 1 по 30 липня 2016 в черговий раз в нашому регіоні проводиться місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів. При цьому, громадяни, які добровільно здали вогнепальну, холодну, газову зброю, спеціалі засоби травматичної дії та боєприпаси в територіальні підрозділи Національної поліції, мають можливість зареєструвати її в особисте користування згідно з діючим законодавством України.

За докладнішою інформацією, про порядок добровільної здачі та вирішення питання про реєстрацію технічно придатної вогнепальної мисливської, холодної зброї та спеціальних засобів громадяги можуть звертатися у службу дозвільної системи Садгірського відділення поліції ЧВ ГУНП в Чернівецькій області за адресою м. Чернівці вул. Я.Мудрого , 70.

Контактний телефон чергової частини Садгірського ВП ЧВ ГУНП в Чернівецькій області: 54-43-66, служба дозвільної системи Садгірського відділення поліції ЧВ ГУНП в Чернівецькій області ( 050-538-00-61).

Орлецький Віталій Васильович,
Ст. інспектор дозвільної системи
Садгірського ВП ЧВ ГУНП
в Чернівецькій області
майор поліції

peredplata