Міська влада та громадськість продовжують захищати права дітей одинокої матері Марії Гумайло

Вже вкотре судові виконавці, виконуючи рішення суду, намагаються виселити з квартири чернівчанку Марію Гумайло з двома неповнолітніми дітьми. На заваді стоять сусіди, депутати, влада міста.
«Суди тривають вже впродовж 5 років, – розповіла на прес-конференції начальник служби в справах дітей Чернівецької міської ради Інна Нікітенко. – Касаційна інстанція прийняла рішення, за яким квартира переходить до нового власника. Я була присутня на засіданнях як третя сторона, і виступала проти виселення, так як це порушує права дітей на житло. Я надала всі доводи… Зараз відкрито нове провадження за нововиявленими обставинами. Засідання перенесли, бо відповідач просила, аби був присутній її представник (перебуває за межами Чернівців, Н. Б.) Тому воно відбудеться 18 липня. Ми стояли і будемо стояти на захисті інтересів не лише цієї, а й інших сімей з дітьми…»
Іванна Яремчук, ГО «Майбутнє України»:
«Права дітей не мають бути порушені. Однак в цьому випадку йдеться не лише про порушення прав на житло, а й на освіту – донька Марії Гумайло не може вступити до коледжу через те, що не має реєстрації…»
Адвокат позивачки Віталій Павлик каже, що його клієнтка має законне право на квартиру, у якій з народження проживають діти Гумайло. Її права також порушувати, мовляв, не гоже. «Цю сім’ю на вулицю ніхто не виселяє. Ми готові тимчасово знімати їм житло. Сім’я не йде на наші умови, а хоче отримати квартиру у власність…»
Вже 8 липня на родину чекає наступний «візит» судових виконавців. Вчетверте вони намагатимуться виселити матір з дітьми. Яким буде результат – дізнаємося.

peredplata