Губернатор обговорив з керівником торгово-промислової палати України можливості покращення розвитку підприємництва області

8 липня голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук провів робочу зустріч із керівником Торгово-промислової палати України Геннадієм Чижиковим та президентом Чернівецької торгово-промислової палати Василем Ляховичем.
Під час зустрічі Олександр Фищук зауважив, що саме на Буковині в 1850 році було створено одну з перших торгово-промислових палат в Україні, яка нині є тим майданчиком, що створює належні умови для розвитку підприємництва в краї, організовує різноманітні міжнародні заходи для залучення інвестицій та розвитку буковинського бізнесу за кордоном, – зазначив посадовець. – В перші дні незалежності нашої держави, зважаючи на те, що Чернівецька область є прикордонною, саме тут розпочався розвиток підприємницької діяльності. На сьогодні підприємці області співпрацюють із закордонними колегами, вивчаючи та опановуючи нові технології у своїй сфері».
Геннадій Чижиков поінформував про напрямки діяльності Торгово-промислової палати України та найближчі плани організації. «Робота торгово-промислової палати України спрямована на створення сприятливих умов для якнайкращого представлення національного бізнесу на міжнародній арені», – зауважив президент Торгово-промислової палати України.
Він також повідомив, що в рамках перебування на Буковині має намір взяти участь у міському святі «Петрівський ярмарок», що відбудеться цими вихідними. «Цей захід є важливим для нас, ми готові підтримати підприємців, що пропонуватимуть свої продукцію на ярмарку для залучення міжнародних партнерів», – наголосив Геннадій Чижиков. – Також ми маємо намір тісно співпрацювати з регіональними органами влади в аспекті підтримки малого та середнього бізнесу, залучення інвестицій з точки зору бізнесового іміджу України загалом».
Торгово-промислова палата України має намір активніше долучатися до процесу формування конкурентного бізнес-клімату в державі, зокрема, Буковина в цьому аспекті є цікавим регіоном для залучення іноземних інвестицій.
Відтак Олександр Фищук зауважив, що виконавча гілка влади готова підтримати будь-які пропозиції Української торгово-промислової палати в напрямку покращення розвитку бізнесу та залучення інвестицій як в область, так і до України. Посадовець висловив переконання, що завдяки такій співпраці покращиться розвиток підприємництва, що у свою чергу сприятиме збільшенню надходження в бюджет, створенню нових робочих місць.
В найближчих планах Торгово-промислової палати України – проведення для представників малого та середнього бізнесу в регіонах навчальних тренінгів, консультативних зустрічей щодо налагодження роботи в сфері підприємництва з Європейським Союзом та іншими країнами.

peredplata