ТОП 5 робітничих професій на Буковині

Брак вправних рук відчувають основні галузі економіки краю. У 2016 році підприємства Чернівецької області, як і раніше, найбільше потребують фахівців робітничих професій. Впродовж останніх місяців в області затвердилася п’ятірка вакансій, в яких найбільша потреба серед роботодавців.

Про це повідомив в.о. директора Чернівецького обласного центру зайнятості Роман Криган.

ТОП 5 робітничих професій на Буковині

«Впродовж кількох останніх місяців з’явилася позитивна тенденція на ринку праці. Службою зайнятості зафіксовано збільшення кількості вакансій. Щодня ми своїм клієнтам пропонуємо від 700 до 900 вакансій. Найбільша потреба у роботодавців сьогодні у водіях автотранспортних засобів – 29 вакансій, швачках – 23 вакансії, продавцях продовольчих товарів – 21 вакансія, верстатниках деревообробних верстатів – 19 вакансій та столярів – 11 вакансій» – зазначив Роман Криган.

Водночас, як і в попередні роки, відчутний дисбаланс між попитом і пропозицією на робочу силу. Це пов’язано з вивільненням працівників держструктур та банківських установ. Відтак серед тих, хто перебуває на обліку 51% становлять так звані «білі комірці». А реальна потреба роботодавців на ринку праці в службовцях не перевищує 30% від тих, хто перебуває на обліку. З іншого боку – потреба у фахівцях робітничих професій складає 55%, проте на обліку служби зайнятості перебуває 44% безробітних за цими спеціальностями. До служби зайнятості звертаються також люди, які не мають професії (15%). Аналогічною виглядає і потреба роботодавців у некваліфікованих кадрах, серед яких найбільш затребувані підсобні робітники, прибиральники службових приміщень та двірники.

Станом на перше липня служба зайнятості пропонує 780 вакансій, що у двічі більші ніж станом на перше липня 2015 року. З січня по червень служба зайнятості забезпечила роботою 5439 осіб.

peredplata