Майстра лісу, який допустив незаконну порубку дерев, визнано винним у службовій недбалості

Сторожинецький районний суд Чернівецької області визнав винним майстра лісу ДП «СЛАП «Сторожинецький держспецлісгосп» у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 367 КК України (службова недбалість) – повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Доведено, що 18 листопада 2014 року обвинуваченому було ввірено під охорону 364,9 га лісу. Упродовж жовтня-листопада 2015 року він не здійснював відповідні обстеження ввіреного йому під охорону лісу та допустив незаконну порубку 52 дерев, завдавши таким чином істотної шкоди державним інтересам на загальну суму понад 350 тис. грн.

За вчинення вказаного правопорушення суд призначив охоронцю природи покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із здійсненням владних повноважень, строком на 1рік 6 місяців.

Зважаючи на те, що засуджений свою вину визнав та підписав угоду з прокурором про визнання винуватості, на підставі ст. 75 КК України його звільнено від відбування основного покарання з випробуванням на 1 рік 6 місяців.

peredplata