«Підакцизні» порушники сплатять 400 тис. грн. штрафів, 5 – вже без ліцензій

Цього року чернівецькі податківці притягнули до відповідальності 74-х суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами. Загальна сума штрафних та фінансових санкцій до порушників склала 398,6 тис. грн.
Як розповіла начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Чернівецької ОДПІ Людмила Осадчук, виявлено 22 факти порушення граничних цін на алкогольні напої та тютюнові вироби; 5 – роздрібної торгівлі алкогольними напоями без наявності ліцензій.
До відповідальності притягнуто підприємця за зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку. Крім вилученого алкоголю, порушнику доведеться сплатити й фінансову санкцію у розмірі 17,0 тис. грн.
Серед порушень є і 5 випадків продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім, за які підприємці поплатилися ліцензіями та штрафом 6800 гривень кожний.
«Однак, ми не ставимо за мету застосовувати заходи фіскального впливу. Ми вважаємо, що громадський контроль може бути досить ефективним для наповнення бюджету. Наша аналітика переконує, що сума отриманого бюджетом роздрібного акцизу безпосередньо залежить від рівня легалізації діяльності з реалізації підакцизної продукції», – зазначила Людмила Василівна.
Просимо громадян повідомляти про порушників у сфері реалізації підакцизних товарів, адже більшість із них фіксується саме завдяки небайдужості чернівчан. Письмове звернення можна надіслати за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata