В Чернівцях вшанували пам\’ять убитого українського журналіста Павла Шеремета

В Чернівцях вшанували пам'ять убитого українського журналіста Павла Шеремета

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув внаслідок вибуху автомобіля, в якому він їхав, у центрі Києва. Вибух стався о 7:45 ранку. В автомобілі журналіста Павла Шеремета спрацював, за попередніми даними, безоболонковий саморобний вибуховий пристрій потужністю від 400 до 600 грам у тротиловому еквіваленті.

Сьогодні на Центральній площі зібрались жителі міста Чернівці, щоб вшанувати пам\’ять вбитого журналіста \”Української правди\” Павла Шеремета.

В Чернівцях вшанували пам'ять убитого українського журналіста Павла Шеремета

– Журналісти – це дзеркало країни в якій вони проживають. Так виходить, що ми страждаємо за правду. Єдиний вихід – це солідарність. Ми маємо триматися разом, – переконаний головний редактор газети \”Буковина\”.

– Хтось свідомо хоче повернути країну в терор. Якщо ми далі не будемо боротися, то вони нас не тільки залякають, а й взагалі знищать. Тільки тримаючись разом, ми зможемо перемогти несправедливість, – переконаний голова незалежної медіа профспілки України Вадим Пелех.

– Нас не захищають, а навпаки, використовують. А потім вбивають, – сказав відомий буковинський журналіст, редактор газети \”Час\” Петро Кобевко. – Раптово з’являються статті, різні юридичні провадження – це відбувається раптово, без жодних пояснень. Коли про це дізнаються журналісти, вони повідомляють людей про ті чи інші події, щоб народ знав правду. І за цю правду їх потім вбивають.

– Найвразливішими в суспільстві є вчителі, лікарі і журналісти, яких використовують найчастіше. Якщо хтось із них говорить правду щодо системи освіти чи охорони здоров\’я, починається шум. Так робити не можна. Ми повинні чітко заявити всім: НЕ вбивайте нас! Ми потрібні суспільству. Нас не буде – державі прийде кінець.

Ярослава Николюк

peredplata