У Чернівцях безкоштовно перевозитимуть всіх пільговиків

У Чернівцях безкоштовно перевозитимуть всіх пільговиківЧернівецькою міською радою вже розроблене положення, яке дасть можливість забезпечити безкоштовний проїзд для всіх пільговиків без обмежень на 13-ти соціальних маршрутах. На це зможуть виділити три мільйони гривень. Наразі це положення подане на розгляд виконкому.

Про це під час брифінгу першого серпня повідомив міський голова Чернівців Олексій КАСПРУК, передає кореспондент molbuk.ua

– Щодо механізму фінансування забезпечення пільгового проїзду, ми розробили положення, яке подане на засідання виконкому, – розповів О. Каспрук. – Хоча незрозуміла логіка дій деяких членів виконкому, які не те що тариф не піднімають для тролейбусного управління, а навіть коефіцієнт статистичний не можуть затвердити. Але ми бачимо механізм. Тож якщо будуть прийняті відповідні документи, на 13 соціально значимі соціальні маршрути, які пов’язують Чернівці з окраїнами, ми зможемо виділити три мільйони гривень. Це дасть можливість перевозити всіх пільговиків на цих маршрутах без обмежень.
Також міський голова закликав пільговиків оформляти картку чернівчанина, адже саме за її допомогою буде здійснюватися компенсація соціальної допомоги, в тому числі й проїзду.

– Одночасно і ми, і уряд готуємося до монетизації пільг на проїзд, – зазначив О. Каспрук. – Думаю, з наступного року проект державного бюджету вже буде це передбачати. Тому всіх чернівчан, хто має право на пільгу, закликаю оформляти картку чернівчанина, який стане основним фінансовим інструментом для того, щоби ми виплачували кошти на компенсацію пільгового проїзду і інші соціальні допомоги.

Джерело: МБ

peredplata