Щодо обстановки в зоні проведення АТО та на адмінмежі з ТОТУ АР Крим

Щодо обстановки в зоні проведення АТО та на адмінмежі з ТОТУ АР Крим

Прикордонники продовжують забезпечувати безпекові заходи та здійснювати пропускні операції у контрольних пунктах в’їзду-виїзду, що лінії розмежування між силами АТО і бойовиками та на адміністративній межі з ТОТУ АР Крим.

За минулу добу обстрілів позицій, на яких несуть службу прикордонники, не було. У зоні проведення АТО зафіксовано 3 безпілотних літальних апарати. На адміністративній межі в 6 випадках прикордонники спостерігали польоти вертольотів Мі-8 та одного БПЛА. Проінформовано взаємодіючі підрозділи ЗСУ.

Учора в контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» та «Зайцеве» прикордонники Донецького та Краматорського загонів виявили 2 автомобілі, які намагались перемістити вантажі з порушеннями правил. Вони перевозили сигарети, одяг, тканини, взуття та інструмент. Транспортні засоби, які прямували на неконтрольовану територію, та товари, загальною вартістю понад 150 тисяч гривень передано компетентним органам.

Також у КПВВ «Зайцеве» прикордонники спільно з працівниками фіскальної служби виявили приховану холодну зброю п ід час огляду автомобіля «Газель» . Її серед особистих речей намагався перевезти наш співвітчизник, який прямував на в’їзд з непідконтрольної території . Даний автомобіль та знахідку встановленим порядком прикордонники передали компетентним органам.

Ще один автомобіль з вантажем продуктів харчування виявила зведена мобільна група. Автівка перевозила товари на загальну суму більш ніж 7 тисяч гривень та прямувала на виїзд до неконтрольованої території. Даний транспортний засіб передано працівникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Зайцеве» прослідувало 2 транспортних засобу з гуманітарним вантажем продуктів дитячого харчування вагою близько 5 тонн. Вантажівки від Краматорського міського благодійного фонду «Доброта» прямували до Донецька.

peredplata