Прокуратура допомогла дитині-інваліду одержати недоплачену соціальну стипендію

Керівник Чернівецької місцевої прокуратури звернувся до Шевченківського районного суду м. Чернівці з позовною заявою в інтересах дитини-інваліда про стягнення на її користь з Буковинського державного фінансово-економічного університету соціальної стипендії.

Згідно з п. 34 постанови Кабінету Міністрів України №882 від 12 липня 2004 року «Питання стипендіального забезпечення» студентам вищого навчального закладу, які є інвалідами по зору і слуху та яким призначена академічна стипендія, додатково виплачується соціальна стипендія у розмірі 50 відсотків мінімальної ординарної академічної стипендії.

Однак, всупереч наведеному, наказом ректора університету від 12 вересня 2014 року, студентці нового набору, яка має статус дитини-інваліда по зору, призначено академічну стипендію у мінімальному розмірі 550 грн. та соціальну стипендію у розмірі 9 відсотків мінімальної академічної стипендії.
Таким чином, БДФЕУ в період з вересня 2014 по січень 2016 року не доплатив дівчині 4 тис. грн. соціальної стипендії.

Суд підтримав позицію прокурора та своїм рішенням зобов’язав вищий навчальний заклад виплатити недораховані кошти. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata