У Іванківцях на Кіцманщині люди перекрили дорогу і протестують проти звезення до села \”чужого\” сміття

У Іванківцях на Кіцманщині люди перекрили дорогу і протестують проти звезення до села "чужого" сміття В Іванківцях Кіцманського району люди перекрили дорогу, протестуючи проти звезення до села сміття. Як розповів кореспондентові БукІнфо мешканець села Гаврилівці Володимир, люди вранці їхали маршруткою на роботу, але звичний маршрут водієві довелося змінити. В центрі Іванківців біля автобусної зупинки місцеві жителі повністю заблокували рух транспорту.

\”Люди переживають, що до їхнього села привозять чуже сміття. Кажуть, що то зі Львова везуть. Тому й вийшли на протест. Стоять серед дороги, дехто тримає плакати в руках. Щоб обминути мітингарів, водій змушений був їхати польовими дорогами\”, – розповів Володимир.

Про перекриття дороги повідомляє головний редактор кіцманської газети \”Вільне життя\” Ольга Кулько. На своїй сторінці в Facebook журналіст написала, що \”причиною протесту стало сміття невідомого походження, яке вантажівки висипали в ярок поблизу села\”.

\”За словами очевидців, минулої суботи, 6 серпня, чотири фури проїхали селом. Спершу люди подумали, що вони везли зерно — адже зараз жнива. Але виявилося, що одна вантажівка висипала сміття на сміттєзвалищі, яким селянам заборонено користуватися, а інші три — розвантажились просто обіч польової дороги, в невеликому ярку. Це сміття вже почали загортати землею, але люди взбунтувалися: ці відходи можуть бути небезпечними для здоров’я! Тож почали викликати екологічну службу, представників санстанції. Сільський голова Олексій Добровольський каже, що не давав дозволу на завезення цього сміття в село. Одна з версій – це львівське сміття, яке останіми днями активно возять на Буковину\”, – написала Ольга Кулько.

Нагадаємо, нещодавно міський голова Чернівців Олексій Каспрук підписав договір з мером Львова Андрієм Садовим про звіз 800 тонн сміття до столиці Буковини.

Як відомо, село Іванківці Кіцманського району є рідним селом депутата міської ради від \”Рідного міста\”, підприємця Валерія Чинуша.

Джерело: БукІнфо

peredplata