На Закарпатті прикордонникам намагалися заплатити 1200 євро за незаконне переміщення тютюнових виробів

 На Закарпатті прикордонникам намагалися заплатити 1200 євро за незаконне переміщення тютюнових виробів

На Закарпатті співробітники Державної прикордонної служби України запобігли двом спробам наших співвітчизників перемістити через кордон сигарети. При цьому, аби не понести відповідальність, вони намагались втягнути в протиправну діяльність персонал прикордонного відомства.

Так, дві спроби дачі хабара учора прикордонники Чопського загону фіксували в пункті пропуску «Ужгород», що на кордоні зі Словаччиною.

В першому випадку з України в пункт пропуску прибув мікроавтобус «Мерседес», яким керував українець. Під час перевірки у прикордонників виникли певні підозри щодо можливого перевезення прихованих товарів, тому автівку скерували на поглиблений огляд. Вже прямуючи на оглядовий майданчик водій транспортного засобу запропонував прикордоннику 200 євро, аби його все ж пропустили через державний кордон, на що отримав категоричну відмову. У ході проведення спільного з представниками митниці поглиблено огляду було виявлено 160 пачок сигарет, які знаходилися в запасному колесі автомобіля. Тютюнові вироби вилучено. Сума їх оцінки склала майже 4 тисячі гривень.

У іншому випадку громадянин України пропонував прикордонникам в пункті пропуску незаконну грошову винагороду у розмірі 1 тисячі євро. За ці кошти він хотів уникнути поглибленого огляду свого транспортного засобу. Як з’ясувалося, в конструктивних особливостях днища автомобіля «Рено» було приховано майже 940 пачок сигарет українського виробництва та порошок білого кольору, який знаходився у згортку від жувальної гумки. Знахідки вилучено, крім того чоловік втратив і свій транспортний засіб вартістю 300 тисяч гривень.

В обох випадках від пропозицій грошової винагороди військовослужбовці категорично відмовилися. З метою проведення слідчих дій по цим фактам було поінформовано співробітників поліції у Закарпатській області.

peredplata