Чернівчани вже отримали майже мільйон податкової знижки

Чернівчани вже отримали майже мільйон податкової знижкиЯк розповіла начальник відділу адміністрування податків із самозайнятих осіб Чернівецької ОДПІ Оксана Крамар, з початку року 757 чернівчан звернулися до податкової інспекції з метою реалізації права на отримання податкової знижки. Задекларована сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню на розрахункові рахунки платників, склала понад мільйон гривень. На сьогодні своїм правом на податкову знижку вже скористались 705 мешканців Чернівців, які отримали з бюджету 973,5 тис. грн.

Чернівецька ОДПІ нагадує, що податкова знижка – це компенсація суми витрат платника податку – резидента, до якої включаються фактично здійснені протягом звітного року витрати платника податку, підтверджені відповідними платіжними і розрахунковими документами. Обрахована та підтверджена сума підлягає поверненню протягом 60 календарних днів з дня подання декларації.

До витрат, дозволених до включення до податкової знижки за 2015 рік, належать:

– частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним кредитом;
– пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям;
– сума коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості навчання як самого платника податку так і члена його сім’ї першого ступеня споріднення;
– страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення;
– суми витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій;
– суми витрат на оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини;
– суми коштів, сплачених у зв’язку з переобладнанням транспортного засобу;
– суми витрат на сплату видатків на будівництво/придбання житла, визначеного законом.

Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2015 року, податкову декларацію можуть подати упродовж усього 2016 року.

Для спрощення процедури подання декларації, в органах ДФС функціонує сервіс \”Декларування oн-лайн\”, який міститься на веб-порталі Державної фіскальної служби. Завдяки сервісу, в системі реального часу, можна заповнити декларацію про майновий стан і доходи – повідомляє відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.

peredplata