У Пруті виявили холеру

У Пруті виявили холеруЧернівчанам досі рекомендують не купатися у Пруті. Продовжуються лабораторні дослідження води з місць масового відпочинку.

Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» продовжуються лабораторні дослідження річкової води та ґрунту з пляжів Чернівецької області. Так, з початку серпня 2016 року досліджено по 24 проби річкової води на фізико-хімічні, мікробіологічні, паразитологічні показники і 2 проби на холеру.

Крім цього, досліджено по 4 проби ґрунту на фізико-хімічні, мікробіологічні та паразитологічні показники.

Результати лабораторних досліджень свідчать про те, що найгірша якість річкової води залишається в р.Прут. Так, у пробах води, відібраних в серпні, виявлено неаглютинучий вібріон холери (НАГ- вібріон), яйця аскарид та підвищений індекс лактозопозитивних кишкових паличок.

Також, що стосується інших пляжів області, то лише 1 проба з р.Дністер (район зони рекреації м.Новодністровськ) за мікробіологічними показниками не відповідала вимогам санітарних норм. Відхилень від нормативів в пробах ґрунту не встановлено.

Враховуючи якість води в р.Прут Державна установа «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» купатись населенню не рекомендує, особливо дітям.

Джерело: www.guchernses.gov.ua

peredplata