Стан ринку праці на Буковині

Стан ринку праці на Буковині

Кількість зареєстрованих безробітних по області на кінець липня п.р. становила 7,8 тис. осіб і за місяць зменшилася на 3,5%.

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області за липень п.р. залишився без змін і на кінець місяця становив 1,4% від кількості населення працездатного віку.
Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами-підприємцями до державної служби зайнятості, наприкінці липня п.р. становила 806 одиниць, і порівняно з кінцем червня п.р. збільшилася на 3,3%.

Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) наприкінці липня п.р. становило 10 осіб, що залишилось на рівні червня п.р.

Середній розмір допомоги по безробіттю у липні п.р. збільшився порівняно з червнем п.р. на 18,4% і становив 1691,9 грн., що на 16,7% більше, ніж законодавчо встановлений мінімальний рівень заробітної плати (1450 грн.).

За сприяння державної служби зайнятості у липні п.р. було працевлаштовано 298 зареєстрованих безробітних, що в 1,6 раза менше, ніж у червні п.р. Серед працевлаштованих осіб 52,3% становили жінки, 33,2% – молодь у віці до 35 років.

Про це інформує начальник Головного управління Т.Г.Сарчинська

peredplata