У Чернівцях шестеро підприємців позбулися ліцензій за продаж алкоголю дітям

Цього року фахівцями Чернівецької ОДПІ до відповідальності було притягнуто 6 підприємців байдужих до здоров’я підлітків, які здійснювали продаж забороненої підакцизної продукції неповнолітнім. Крім втрачених ліцензій, кожному порушнику доведеться сплатити по 6800,0 грн. штрафу. Про це повідомляє відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.
Загалом із початку року чернівецькі податківці притягнули до відповідальності 80 суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами. Загальна сума штрафних та фінансових санкцій до порушників склала 514,1 тис. грн.
Із найкричущих порушень цьогоріч – 5 випадків безліцензійної торгівлі підакцизним крамом та зберігання (реалізація) алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку. За такі порушення підприємцям доведеться сплатити по 17,0 тис. грн. штрафної санкції.
Не завжди чернівецькі платники дотримуються і граничних цін на алкогольні напої та тютюнові вироби. Так, 30-ом представникам бізнесу доведеться витратити на штрафні санкції майже 245,0 тис. грн.
Чернівецька ОДПІ просить чернівчан не бути байдужими та повідомляти про порушників у сфері реалізації підакцизних товарів, адже більшість із них фіксується саме завдяки чернівчанам. Письмове звернення можна надіслати за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.

peredplata