У чернівчан залишився тиждень, щоб розрахуватись за нерухомість

У чернівчан залишився тиждень, щоб розрахуватись за нерухомістьСтаном на 19 серпня цього року чернівецькі платники податку на нерухоме майно сплатили до місцевого бюджету 3,6 млн. грн. податку (в т.ч. понад 2,9 млн. грн. – юридичні особи та 638,1 тис. грн. – громадяни). Про це повідомляє Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Про розмір податку на нерухомість за 2015 рік, який слід сплатити до бюджету громадянам, фіскальні органи повідомили до 1 липня цього року. Цьогоріч, повідомлення про сплату податку на нерухоме майно отримали 560 чернівчан на загальну суму 650,0 тис. грн. Розрахуватись з бюджетом необхідно упродовж 60 днів із дня вручення документа. Граничний термін сплати зобов\’язання, вказаного у квитанції – 29 серпня.

Звертаємо увагу, що у столиці Буковини квартири у понад 120 квадратних метрів та будинки – у понад 250 оподатковуються.

Нагадаємо, що містяни сплачують податок на нерухоме майно за правилами 2015-го року: 0,1 відсотка мінімальної заробітної плати (1,22 грн. за м. кв.) – для всіх типів об\’єктів нежитлової нерухомості (в тому числі їх часток), що перебувають у власності платника податку, крім об’єктів нежитлової нерухомості, що знаходяться на земельних ділянках, які перебувають у власності або користуванні, та за які сплачується земельний податок або орендна плата за землю та 1 відсоток мінімальної заробітної плати (12,18 грн. за м. кв.) – для всіх типів об\’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку.

Додаткову інформацію можна отримати за тел.: 54-56-51, 54-60-23, або завітавши до Чернівецької ОДПІ за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, каб. №№208, 222, 223.

Просимо чернівчан не зволікати зі сплатою майнових податків!

peredplata