Правоохоронці Буковини продовжують виявляти порушення у лісовій галузі

26.08.2016 Працівники Кіцманської місцевої прокуратури спільно з співробітниками поліції та УСБ України в Чернівецькій області, в межах кримінального провадження, провели обшуки у приміщеннях лісопилорам розміщених на території Вижницького району.

У ході проведення вказаних слідчих дій виявлено та вилучено 120 кубічних метрів лісодеревини без підтверджуючих документів.

Зокрема, виявлено 83 стовбури дерев з бирками, які, згідно з даними офіційного веб-сайту Державного агентства лісових ресурсів України (ДАЛРУ), не відповідають дійсним розмірам вказаної лісодеревини; бирки ще на 3 стовбурах навіть не зареєстровані на вказаному сайті; на 12 стовбурів з бирками власники пилорам не змогли надати жодних документів, а 83 взагалі не мали бирок та будь-яких документів підтверджуючих їхнє походження.

Виявлену лісодеревину вилучено та вивезено на зберігання в одне з державних підприємств області. Призначено ряд відповідних експертиз.
27.08.2016 працівники Сторожинецької місцевої прокуратури спільно з співробітниками поліції, в межах кримінального провадження, провели обшуки у господарських, адміністративних приміщеннях та прилеглої території деревообробного цеху приватного підприємця у с. Михайлівка Глибоцького району Чернівецької області та деревообробного цеху приватного підприємця у смт. Глибока.

У ході обшуків правоохоронці виявили та вилучили товарно-транспортні накладні, прибуткові касові ордери, специфікації протокольного обліку, наряди на деревину, невикористані маркувальні бирки легальності походження лісопродукції (невстановленого зразка), блокноти з чорновими записами, договори купівлі-продажу лісодеревини, квитанції про оплату послуг за участь в аукціоні, комп’ютерну техніку та ін.

Також, під час обшуків, виявлено 437 стовбурів зрізаних дерев (кругляк) породи дуб, більша частина яких була без бирок; 713 колод породи дуб, бук та черешня з бирками, проте, перевіркою здійсненою за допомогою Реєстру ДП \”Лісовий Інноваційно-Аналітичний Центр\” встановлено, що вказані бирки виписані на іншу лісопродукцію, оскільки, за своїм діаметром, породою чи довжиною виявлений кругляк не відповідав даним, внесеним до Реєстру.
На даний час проводиться вилучення вказаної деревини. Буде призначено ряд відповідних експертиз. Досудове розслідування триває – повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata