Будинки по вулиці Панській у Чернівцях валяться на голови перехожих

Будинки по вулиці Панській у Чернівцях валяться на голови перехожихЧималий шмат тиньку впав обідньої пори на тротуар з будинку №43 по вулиці Ольги Кобилянської (колишня Панська). Тільки щасливий випадок вберіг від трагічних наслідків. Бо тоді на вулиці було багато перехожих.

Спеціалісти в Чернівцях відзначають, що головну візитівку міста, єдину пішохідну вулицю тримають як бідну родичку. Ще за Федорука вона була трохи підмальована, підштукатурена і викладена тротуарними плитами. Уже 5 років Федорука нема. Неякісна фарба облупилася, тиньк падає на голови перехожих, а з-під камінних плит на тротуарах у дощову погоду чвиркає брудна вода на лиця і одяг людей.

Містом ходять туристи. Вони фотографують шедеври архітектури часів Франца-Йосифа та короля Мигая. І дивуються такому зневажливому ставленню до того, що нам залишили у спадок наші предки.

Владі у місті не дуже й багато треба, аби підлатати й підтинькувати фасади чи закріпити плитку на тротуарі. Потрібно лиш організувати роботу. Адже на цій вулиці на перших поверхах розміщуються численні фірми, кав’ярні та офіси. Варто тільки зобов’язати їх тримати у чистоті й порядку фасад і тротуар. І все. Хто не захоче – нехай іде з вулиці Панської на околицю міста. Певен, усі захочуть. То чому мер Каспрук і його радниця Карімова не роблять так? Поки невідомо.
(Далі буде)

Петро КОБЕВКО

peredplata