\”Чорні вівці\” презентує свої книжки на фестивалі у Чернівцях

Дитяче арт-видавництво «Чорні вівці» презентує свої книжки на фестивалі MERIDIAN CZERNOWITZ

"Чорні вівці" презентує свої книжки на фестивалі у Чернівцях

У суботу, 10 вересня, о 14:00 у Центральному палаці культури (м. Чернівці, пл. Театральна, 5, 3-й поверх) відбудеться презентація книжок дитячого арт-видавництва «Чорні вівці». Учасники: письменник і перекладач Сергій Жадан, головна редакторка «Чорних овечок», письменниця і художниця Христя Венгринюк, молодий чернівецький поет і арт-менеджер, автор підліткової повісті «Ще одна цегла в стіні» Андрій Тужиков.

Як розповідає головна редакторка «Чорних овечок» Христя Венгринюк, хоч видавництво й нове, але вже встигло реалізувати 7 книжкових проектів. «Їх, власне, і будемо презентувати у рамках фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ, – додає Христя. – Під час заходу мова йтиме про літературу для дітей, наші новинки й арт-буки. До речі, тема останніх ще не зовсім розкрита в Україні. Європа ж, навпаки, ставить арт-бук на рівень книги й навчилася отримувати естетичне та інтелектуальне задоволення від подібних видань».
Усі книжки можна буде придбати на презентації. Вхід вільний.

***
Дитяче арт-видавництво «Чорні вівці» – це проект Святослава Померанцева, Василя Дроняка та Христі Венгринюк. Засновано наприкінці 2015 року в Чернівцях. «Фішка» видавництва – чорні овечки в кожній книжці, які вказують на рекомендований вік читача. Серед авторів, з якими співпрацюють «Чорні вівці» – Ервін Мозер (Австрія), Ейтан Борітцер, Оксана Лущевська (США), Сергій Жадан, Ольга Гаврилова, Лариса Ніцой, Анатолій Дністровий, Христина Лукащук, Ірена Карпа, Андрій Тужиков та ін. Видавництво спеціалізується на арт-буках, білінгвальній та перекладній літературі для дітей.

peredplata