У Чернівцях обговорили пріоритети регіонального розвитку Буковини в контексті Європейська стратегія Дунайського регіону

У Чернівцях обговорили пріоритети регіонального розвитку Буковини в контексті Європейська стратегія Дунайського регіону Круглий стіл на тему: «Європейська стратегія Дунайського регіону: можливості та завдання для Чернівецької області» відбувся за підтримки Фонду Ганса Зайделя в Україні та Українського інституту міжнародної політики сьогодні, 5 вересня, у столиці Буковини.

Учасників засідання від імені представницької влади краю привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. «Сьогодні одним із реальних інструментів покращення соціально-економічної ситуації у регіонах нашої держави є ефективна транскордонна співпраця з європейськими партнерами. У цьому сенсі саме Дунайська стратегія може стати хорошою платформою для реалізації унікального географічного, природного та людського потенціалу Чернівецької області. Тому нині ми проводимо підготовку до спільного засідання Сучавської повітової та Чернівецької обласної рад. На цьому засіданні ми плануємо розглянути можливі напрями співпраці наших регіонів в рамках Дунайської стратегії», – наголосив посадовець, звертаючись до присутніх.

Відтак, експерти, представники громадських організацій, органів державної влади та органів місцевого самоврядування обговорили завдання, які ставить перед собою Європейська стратегія Дунайського регіону, а також можливості та перспективи для розвитку Чернівецької області через участь України у її реалізації.

Відзначено, що найбільш перспективною для Буковини є співпраця та реалізація спільних проектів з партнерами країн Дунайського регіону у
сферах збереження та просування культурної спадщини, туризму, енергоефективності, захисту навколишнього середовища та попередження
екологічних ризиків, а також у сфері координації дій під час надзвичайних ситуацій.

peredplata